Kiselgården

Januar 2015

Planlægningen af sæson 2015-2016 er nu officielt skudt i gang. Alle de frø vi har liggende herhjemme er blevet fundet frem og gennemgået, for så at blive skrevet ned på en pæn liste. Så nu har vi et overblik over det vi har liggende, hvor meget af de enkelte frøsorter vi skal bruge, hvornår vi skal så dem og selvfølgelig også hvilke frø vi stadig mangler. Fx har vi bestilt læggekartofler, som gerne skulle komme i uge 6, hvor vi så skal forspire dem, inden de skal i jorden.

 

Det næste vi skal i gang med er, at finde ud af hvor mange planter vi skal bruge og hvornår de skal i jorden. Det som spænder ben for det projekt er, at vi går og overvejer om vores nuværende plantemaskine skal skiftes ud til en anden model, som skal bruge en anden type planter end dem vi har brugt indtil nu. Der er både noget med hastighed, plantedybde og en lang række andre tekniske udfordringer, som vi skal tage stilling til. Selv om der er lidt tid endnu, før vi skal i marken, ved vi af erfaring, at tiden hurtigt løber fra os – hvert år!

 

Alt i alt, er det noget af et puslespil vi skal få til at gå op. I år har vi lidt over 70 ha til rådighed, og der skal vi så få alle rodfrugter, vinterkål, sommerkål, salater, diverse sommergrøntsager, græskar, korn, grøntgødning, og alt det andet til at passe sammen. Derudover skal vi huske vores sædskifte, som løber over fire år, og for kål fem år, men det skal nok falde i hak, det plejer det at gøre.

 

De kommende dage byder på mere storm, frost og sne, så traktoren er startet, og vi skal ud i blæsevejret og høste en masse porrer, før de fryser fast i jorden. Ellers skal benene bare smækkes op foran brændeovnen og den stille stund nydes, for før vi når at se os om, er den nye sæson skudt i gang. Vi glæder os virkelig meget til, at dagene bliver længere, og børnene snakker allerede om hvad vi skal til sommer, og at de glæder sig til asparges! De små luksuskrejlere!

 

Venlig hilsen

Amy & Ask