Kiselgården

Gården

Hvor det hele startede

Kiselgården er blevet dyrket økologisk og biodynamisk siden 1985. Det hele startede med økologisk mælk, som senere førte til Limousine kødkvæg, og i dag har vi udelukkende grøntsags produktion. I 2007 byggede vi den ene kostald om til kølerum samt pakkeri, i 2012 fulgte de sidste to stalde, som indeholder mere køl, pakkeri samt kontor.

Ask har vokset op på gården, og har i 2014 overtaget Kiselgården sammen med sin kone Amy. Ask og Amy har to drenge, og alle tre generationen bor på gården.

 

Kiselgården idag

Kiselgårdens grøntsager dyrkes på lerjord, hvilket normalt ikke er at foretrække til grøntsagerdyrkning, men vi mener, at det er med til at give grøntsagerne en helt igennem fantastisk smag. Den tunge jord er også med til at give afgrøderne masser af vitaminer og mineraler, da næringsstofferne opbevares bedre i en leret jord.

I markplanen har vi Knoldselleri og bladselleri, kål, kartofler, spisegræskar, salat samt mellemafgrøder og efterafgrøder i form af rug og kløver. I alt dyrkes der grøntsager på omkring 80ha i 2021, både på egne marker i Ugerløse, og forpagtet jord på Lammefjorden.

Alt afsættes selv til restauranter, samt privatkunder igennem diverse måltidskasse aktører på markedet.

I 2019 har vi startet en ny produktion af krydderurter i potter, som afsættes direkte hos restauranterne. Om foråret åbner vi drivhusdørene op til salg af udplantningsplanter til private.

Ask står for markbruget sammen med en medhjælper, og Amy har sin daglige gang i pakkeriet og høst, sammen med 10 medarbejdere som også hjælper til i høsten.

Igor står for salget og udvikling af samarbejde med en lang række restauranter. I højsæsonen har vi flere hjælpende hænder. Colette holder tjek på regnskaberne, og vi har et tæt samarbejde med nogle af landets dygtigste landbrugskonsulenter. Sammen har vi en vision om at dyrke nogle af verdens bedste grøntsager, med kærlighed og respekt for naturen, miljøet og det gode håndværk, men med moderne viden samt maskiner som sikrer os et godt udbytte og en bæredygtig virksomhed samt en god arbejdsplads for vores kollegaer.

DSCF4686