Kiselgården

Gården

Kiselgårdens grøntsager dyrkes på lerjord, hvilket normalt ikke er at foretrække til grøntsagerdyrkning, men vi mener, at det er med til at give grøntsagerne en helt igennem fantastisk smag. Den tunge jord er også med til at give afgrøderne masser af vitaminer og mineraler, da næringsstofferne opbevares bedre i en leret jord. Vi kan også dyrke med reduceret kvælstofforbrug, og bruger 120kg N/ha.

I markplanen har vi Knoldselleri og bladselleri, kål, kartofler, spisegræskar, salat samt mellemafgrøder og efterafgrøder i form af rug og kløver.

Alt afsættes selv til restauranter, samt privatkunder igennem AarstiderneSkagenfood og Nemlig.com 

I 2019 har vi startet en ny produktion af krydderurter i potter, som afsættes direkte hos restauranterne. Om foråret åbner vi drivhusdørene op til salg af udplantningsplanter til private.

Ask står for markbruget sammen med en medhjælper, og Amy har sin daglige gang i pakkeriet sammen med 10 medarbejdere som også hjælper til i høsten.

Morten Plet står for salget og udvikling af samarbejde med en lang række restauranter. I højsæsonen har vi flere hjælpende hænder. Colette holder tjek på regnskaberne, og vi har et tæt samarbejde med nogle af landets dygtigste landbrugskonsulenter. Sammen har vi en vision og en mission for at dyrke nogle af verdens bedste grøntsager, med kærlighed og respekt for naturen, miljøet og det gode håndværk, men med moderne viden samt maskiner som sikrer os et godt udbytte og en bæredygtig virksomhed samt en god arbejdsplads for vores medarbejdere.

DSCF9837