Kiselgården

Sensommerhilsen fra Kiselgården

Vi skriver majsmarken15 august, og igen kan vi kun undre os over, hvor sommeren blev af? Vejret har drillet os enormt meget denne sæson, det har ført til mange forsinkelser i produktionen, dog ikke noget som er altafgørende for sæsonen. De store hold af vinterkålen blev plantet en smule senere end vi plejer, men de er kommet godt fra start. Gulerødderne vokser godt for tiden, de bryder sig ikke om at det bliver for varmt.

Som mange af jer nok allerede ved, afsluttede vi generationsskiftet på gården i starten af 2015, og har lige siden kæmpet med de sidste detaljer og om at få økonomien på plads. Et generationsskifte er en underlig størrelse, som kræver en hel del forberedelser og opbakning fra mange hold, og selv om det snart er to år siden, bliver der ved med at komme nye detaljer op, som skal tages stilling til, og det er noget som desværre har krævet en hel del kræfter fra os personligt, og hvor vi tit føler at vi ikke kan bruge al vores energi på det der er vigtigt for os. Vi fik også bygget nyt kølerum på 300kvm i efteråret 2015, så vi har haft et par travle år!

I samme omgang har vi lavet om på en hel del af vores struktur i selve markbruget. Nye metoder er taget i brug, vi har effektiviseret og prøvet en hel del nye ting, nogle med succes, andre med resultater hvor vi kun kan grine af vores tossede ideer. Vi vil så gerne prøve nye ting, udforske og udfordre os selv, og det kan være dyrt på selvværds kontoen, men når det lykkes, er det den bedste følelse i verden! I skulle vide hvor mange gange vi har tudet og grinet sammen over alle vores mislykkede projekter. Heldigvis kan der også til tider skåles når noget lykkes.

Her i august manglede vi stadig at plante de sidste porrer, og modsat vores natur, valgte vi at skrive et opråb om hjælp på Facebook og her træder en flok helt fremmende mennesker til undsætning og kommer og hjælper os med at sætte de sidste porrer i jorden. Vi er så taknemmelige for den hjælp vi fik, og taknemmelige for at have lært nye mennesker at kende! Vi have en skøn dag på marken, nød en dejlig frokost sammen og når dagen var omme, var vi fuldstændig rundt på gulvet over al den omtanke og næstekærlighed. Af hjertet TAK!